TERAPI BATU HEMPEDU DAN BATU KARANG TANPA PEMBEDAHAN DI IPOH, BATU GAJAH, SERI ISKANDAR

Kami sedia berikhtiar untuk anda bagi mengatasi masalah batu hempedu dan batu karang TANPA pembedahan.  Ada banyak testimoni pelanggan mengenai masalah ini telah berjaya diselesaikan ingin izin Allah swt.


 


Minyak Zaitun & Batu Hempedu

Masalah batu dalam hempedu adalah berpunca dari berubahnya konsistensi cecair hempedu dan juga masalah rembesan cecair hempedu yang tidak cekap. Ini menyebabkan kandungan cecair hempedu berubah kepada bentuk pepejal. Batu-batu hempedu yang terletak dalam pundi hempedu biasanya memberi gejala kembung perut dan pedih ulu hati , namun sekiranya batu tersebut jatuh ke bawah, memasuki saluran hempedu, ianya akan mencetuskan rasa sakit yang sangat kuat sehingga pesakit akan berguling kesakitan.

Minyak zaitun adalah bahan yang cukup bagus untuk merangsang rembesan cecair hempedu dari pundi hempedu disebabkan sifatnya yang sedikit berasid.
Bagi sesiapa yang masih belum mendapat penyakit ini, eloklah diamalkan minyak zaitun sebagai langkah pencegahan. 

Bagi yang mengalami pembentukan batu hempedu ini, minyak zaitun boleh dicampurkan dengan jus lemon atau limau nipis dan diminum. 

Selain itu, minyak zaitun juga boleh dicampur dengan cuka epal atau cuka buah yang lain dan diminum.

Insya Allah, sakit boleh lega. Namun eloklah ke hospital bagi mengetahui masalah sebenar yang dihadapi kerana banyak penyakit lain yang memberikan gejala yang sama dan rawatan yang tepat haruslah diberikan.

Oleh Dr Hafizah binti Amanulla
Soalan & Jawapan Doktor Hafizah Amanulla:

Soalan Dari Pengguna(Masalah Batu Karang+Hempedu & MZ):

Adakah MZ boleh pecahkan batu karang? Ada customer tanya, untuk kes batu karang macam mana kaedah yang betul hendak rawat. Mohon penjelasan dan bagaimana dengan masalah batu karang dalam hempedu?

Jawapan Dari Dr. Hafizah:

Batu karang (batu di saluran kencing): 
Campurkan air limau nipis/lemon dengan minyak zaitun dan minum sekali sehari dan sepanjang hari minum air lemon+cuka teen. Ini antara remedinya.

Batu hempedu:
Amalkan MZ macam biasa dan tukar tabiat pemakanan sihat.
Remedi lain ada pelbagai antaranya cuka teen diminum dengan dos tinggi (4 sudu besar dalam 1 mug air). Kemudian, disusuli dengan jus buah-buahan.

Sumber: Olive House Medic & Business.
**************************************************************************************


Soalan & Jawapan Doktor Salman Amirudin:


Soalan Dari Pengguna(Masalah Batu Karang+Hempedu & MZ):

Adakah MZ boleh pecahkan batu karang? Ada customer tanya, untuk kes batu karang macam mana kaedah yang betul hendak rawat. Mohon penjelasan dan bagaimana dengan masalah batu karang dalam hempedu?

Jawapan Dari Dr. Salman:


Wa’alaikumsalam. Batu karang, pundi kencing dan hempedu:

Rujuk kepada pakar bedah kerana jika saiz batu tersebut besar, maka pembedahan di perlukan. Jika saiznya kecil menurut pakar bedah dan juga selepas pembedahan, amalkan MZ bagi batu pundi hempedu (ia bertindak sebagai cholagogue – mengecutkan pundi hempedu dan mengelakkan pemendakan jus hempedu) dan Sari Cuka Teen (SCT) bagi batu pundi kencing (sifat asidnya meneutralkan air kencing dan menghalang pembentukan batu karang serta melancarkan pengaliran air kencing).

Sumber: Olive House Medic & Business.
 
Next Post Newer Post Previous Post Older Post Home